Serge van Druten beeldhouwer, Amersfoort 1967

 

De diversiteit in zijn werk beslaat vele restauratieprojecten in Nederland, van de Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort tot de Grote Kerk in Breda. En van het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam tot de St. Janskathedraal in ‘s-Hertogenbosch. Aan het laatste werkte hij twaalf jaar. Daarbij heeft hij meerdere beelden van Hildo Krop gekopieerd.

In 2013 heeft hij voor Museum Catharijneconvent, tijdens de tentoonstelling 'Onsnapt aan de Beeldenstorm,' zes kraagstenen ontworpen en gehakt, welke worden ingemetseld in een van de kloostergangen van het museum.

In de restauratie heeft hij een diversiteit aan beeldhouwwerk geproduceerd. Honderden ornamenten, in allerlei genres en stijlen, consoles met fabelachtige mens- en dierfiguren, spuwers en andere tot de verbeelding sprekende creaturen, maar ook reliëfs, familiewapens, gevelstenen, tuinvazen en vrijstaande beelden van onder meer steen en brons, staan op zijn naam. 

Op basis van zijn werkervaring in de restauratie en zijn vakkennis, zijn vele projecten realiseerbaar, voor toegepast, architecturaal beeldhouwwerk en restauratiewerk op grote en kleine schaal. Neemt u gerust contact op voor een vrijblijvend advies.

 

 

 

 

© 2014  serge van druten   website: koen verhagen it
Inloggen